Ahh.. Sommeren er på
vej og isene i kølediskene frister mere end nogensinde!!
Er du ligesom mig lidt for glad for søde sager og ELSKER is
når solens stråler rammer Danmark, men får lidt dårlig samvittighed når den 3.,4. og 5. is rammer bunden af din mave .. på en dag? Så har jeg her en opskrift
du måske vil elske. Har selv lige fundet den, og derfor ikke selv smagt den
endnu, men den skal helt sikkert afprøves! Denne chokolade-æblesorbet skulle
være et sundere alternativ på den klassiske chokolade is. Mmm, glæder mig allerede
til at sidde med veninderne, mens isen smelter på vores tunger og stadig med
god samvittighed kan tage en portion mere :)
Chokolade-æblesorbet
Ca. 1 liter sorbet = 10 portioner
Ingredienser :
- 500 g røde æblestykker (ekskl.
kernehus og skræl)
- 100 g rørsukker
- 20 g stevia-sukker
- 100 g hakket mørk chokolade
- 1 spsk. kakao
- 3 dl orangejuice
- 2 pasteuriserede æggehvider
- 100 g rørsukker
- 20 g stevia-sukker
- 100 g hakket mørk chokolade
- 1 spsk. kakao
- 3 dl orangejuice
- 2 pasteuriserede æggehvider
Pynt
2 æbler i strimler
50 g hakkede mandler
2 æbler i strimler
50 g hakkede mandler
Tilberedning:
Skræl æblerne, skær dem igennem og
fjern kernehusene. Vej æblestykkerne af, så der er 500 g.
Læg æblestykkerne i en gryde sammen med begge slags sukker, chokolade, kakao og juice. Varm
det hele op til kogepunktet og sluk for varmen.
Hæld massen i en bakke og lad den køle af, inden bakken sættes i fryseren. Lad massen fryse i et døgns tid.
Tag den derpå ud og skær den i terninger. Kom terningerne i en kold foodprocessor sammen med æggehviderne og blend det, til det næsten er blendet helt ud. Er sorbeten blevet for blød, så kom den tilbage i fryseren.
Servér den med lidt frisk æble og et drys hakkede mandler.
Læg æblestykkerne i en gryde sammen med begge slags sukker, chokolade, kakao og juice. Varm
det hele op til kogepunktet og sluk for varmen.
Hæld massen i en bakke og lad den køle af, inden bakken sættes i fryseren. Lad massen fryse i et døgns tid.
Tag den derpå ud og skær den i terninger. Kom terningerne i en kold foodprocessor sammen med æggehviderne og blend det, til det næsten er blendet helt ud. Er sorbeten blevet for blød, så kom den tilbage i fryseren.
Servér den med lidt frisk æble og et drys hakkede mandler.
Opskrift fra ude og hjemme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar